Egen provning

Vi arrangerar provningar för privata sällskap och företag i vår butik på Karlbergsvägen 20 i Stockholm. Dels provningar som vi har i provningskalendern, dels nedanstående.

Priset beror på provning och antal deltagare.

Vid egen provning gäller inte några Värdebevis av något slag, såvida det inte är ett för en egen provning.


För närvarande kan vi erbjuda:


Ost- och vinprovning

Ost och vin fungerar oftast bra ihop men det finns också ett antal direkta konflikter. Här får du veta mer om ostens historia, hur den har utvecklats fram till våra dagar samt vad som är de bästa kombinationerna. En intressant och lärorik provning med många spännande smakkombinationer.Glas- och ölprovning

Hur man vill ha sitt öl är individuellt, att prova det tillsammans med andra är därför både intressant, roligt och lärorikt. Här får du testa helt olika öltyper och bedöma om färg/utseende, skum, doft, smak, kolsyra, beska, munkänsla, betyg och andra kommentare. Du får testa ölen i glas med olika form för att upptäcka hur mycket glaset betyder för smakupplevelsen. Du får också veta mer om ölets historia och olika tillverkningsmetoder.Mat- och vinprovning

Varför smakade vinet du drack vid middagen hos dina vänner mycket godare än när du själv bjuder på det? Hemligheten ligger i hur olika ingredienser harmonierar med olika druvor. Här får du lära dig vad du ska tänka på för att det vin du väljer ska balansera med sötman, syran, sältan, kryddigheten och beskan i maten. OBS! Du får endast smakbitar av olika ingredienser vid provningen, du blir inte mätt.

 

Glas- och cocktailprovning

Precis som det finns glas för olika viner finns det glas som passar extra bra till olika cocktails. Här får du själv blanda och provsmaka flera populära cocktails ur Riedels ”Drink specific”-serie. Du får svaren på alla dina drinkfrågor. Dessutom får du tips på vad du behöver i hemmabaren.