Glasväska inkl 6 st Overture Red

Serien Overture har, till skillnad från Riedels övriga vinglasserier, inga druvspecifika glas. Vinglasen har en klassisk design som både fungerar till vardags och till fest. Detta glas är modellen som brukar vinna våra glasprovningar som bästa provningsglaset för vin, öl och champagne.

1.295:-

(ord. 1.907:-)

 

Erbjudanden


 

STEMLESS WINGS

CABERNET SAUVIGNON, 4-PACK+ KARAFF MERLOT

Det här glas-setet är särskilt framtaget för djupa, komplexa viner med mycket tanniner. Kupan har en bred botten följt av en vingformad kurva. Formen förhöjer upplevelsen av vinet genom att öppna upp aromerna och låta alla vinets nyanser komma fram. På så vis mildras strävheten, vilket gör att vinet får en rundare och fylligare smak. Servera och lufta vinet i en glaskaraff för bästa smakupplevelse. Karaffen Merlot är lika funktionell som den är vacker att titta på. 

699:-

(ord. 1.237:-) 

O Spirits 3 Set

Sugen på att köra en egna glasprovningar hemma?

Då har du här ett perfekt set i O serien med 3 olika glas.

En av varje utav Single malt whisky, Cognac hennessy och Tequila.

399:-

(ord. 499:-)

 

O Cabernet 6-pack

Dessa vinglas förhöjer upplevelsen av Cabernet- och Merlotviner genom att mildra strävheten och dämpa den mest aggressiva syran.

795:-

(ord. 1.257:-)

 

O Chardonnay/viognier 8-pack

Dessa vinglas förhöjer upplevelsen av Viogner och Chardonnay av typen Chablis genom att lyfta fruktsötman och ge vinerna en rundare smak.

995:-

(ord. 1.676:-)

 

O Riesling/Sauvignon blanc 6-pack

Dessa vinglas förhöjer upplevelsen av Riesling och Sauvignon Blanc genom att balansera syran och lyfta fram vinernas fruktighet. 

749:-

(ord. 1.257:-)

 

Vinum Cabernet/merlot 2-pack inkl putsduk

Riedels vinglas för Cabernet/Merlot har en stor, hög kupa med förhållandevis vid öppning. Kupans form förhöjer upplevelsen av vinet genom att mildra strävheten och dämpa den mest aggressiva syran. Det gör att fruktsötman träder fram och vinet får en rundare och fylligare smak. 

Passar även till: Bordeaux (rött), Cabernet Franc, Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc, Moulis, Pauillac, Pessac Leognan (rött), Pomerol, St. Emilion, St. Estèphe och St. Julien.

749:-

(ord. 1.098:-)

 

Mixing Champagne Set 4-pack

Champagneglaset för drinkar från Riedel är designat för att göra drinkar med mousserande ännu godare. Glaset har en äggformad kupa som intensifierar aromerna i drinken, samtidigt som kupans botten har en sparkling point som förstärker bubblorna. Detta gör den perfekt för drinkar som Bellini, Mimosa eller Kir Royale. Varje set kommer med unika recept för Riedel från tyska mixologen Mieke Zimmerman.

549:-

(ord. 649:-)

 

Aquavit set 4-pack

Riedels glas för akvavit är identiskt med glaset för rom.

Kupan är rund nertill och har ett rakt parti längt upp. Denna så kallade ”skorsten” hjälper till att dämpa alkoholens stickiga doft och koncentrerar samtidigt de generösa aromerna i drycken.


Glasmodellen säljs endast på den skandinaviska marknaden.

.649:- (ord. 849:-)

 

Veritas Coupe 2-pack

Ett cocktailglas i klassisk stil. Glaset går även att använda som Martiniglas eller Champagneglas.

599:-

(ord. 899:-)

 

Perfect Serve Starter set

Perfect Serve 12-dels Starter set från Spiegelau har allt du behöver för att lyckas med dina drinkar. Perfect Server Collection har utvecklats i samarbete med internationellt prisbelönta barexperten Stephan Hinz. Perfect Serve är robust, slitstark och har tidlös elegans. Den förenar funktionalitet och estetik på högsta nivån.

1.795:-  (ord. 2.259:-)

 

Winewings Syrah 1-pack

Vinglaset för Syrah/Shiraz från Riedels serie Winewings är utformat för att ta fram fruktiga och jordiga noter i fylliga röda viner.

Designen med den breda botten och kurvade kupan syresätter vinet för att ge ett starkt doftintryck i den avsmalnade öppningen av glaset.

Det skapar även en perfekt balans mellan tanninerna och den koncentrerade fruktsmaken.


399:-

(ord. 549:-)

 

Veritas Riesling 4-pack inkl Mosel karaff

Det här glaset är unikt eftersom det passar till både vita och röda viner. Kupans långsmala form och slutna öppning balanserar syran i vita viner genom att lyfta fram druvans fruktighet. Av samma anledning passar det till röda viner med fin syra och balanserade tanniner, som till exempel Zinfandel och Chianti. Karaffen Mosel ingår i setet. 


Passar även för: Alsace Grand Cru, Bardolino, Beaujolais Nouveau, Blauer Portugieser, Côtes de Provence, Côtes du Rhône rosé, Dolcetto, Grüner Veltliner, Jurançon Sec, Lagrein, Loire (vitt), Marsannay rosé, Montepulciano, Mosel-Saar-Ruwer, Müller-Thurgau, Pouilly Fumé, Primitivo, Riesling, Rosé, Sancerre, Sangiovese, Sauvignon Blanc (oekad), Scheurebe, Schilcher, Teroldego, Traminer, Vernaccia och Welschriesling.


1.795:- 

(ord. 2357:-)

Extreme Junmai (sake) 2-pack

Det här glaset är särskilt framtaget för den japanska risdrycken sake. Glaset har utvecklats tillsammans med sakebryggare och sakeexperter. Resultatet är ett glas med en vid öppning som framhäver de komplexa aromerna från lagrad junmaisake. Kupan är utrustad med en hög elegant stam för att höja saken till vinets nivå på matbordet.

599:-

(ord. 849:-)

 

Ouverture Champagne 2-pack

Ett elegant glas i långsmal modell, perfekt till champagne och andra mousserande viner. Kupans vida mittparti lyfter aromerna i drycken och den avsmalnande öppningen koncentrerar i sin tur dofterna till näsan. Öppningen styr även drycken till tungans främre del, vilket gör att upplevelsen av sötma blir större.

Vinglaset passar även till: Blanc de Blancs, Cava, Franciacorta, Prosseco och Sekt.

399:-

(ord. 519:-)

Vinum Cabernet 6-pack

Dessa vinglas förhöjer upplevelsen av Cabernet- och Merlotviner genom att mildra strävheten och dämpa den mest aggressiva syran.


passar även för: Bordeaux (rött), Cabernet Franc, Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc, Moulis, Pauillac, Pessac Leognan (rött), Pomerol, St. Emilion, St. Estèphe och St. Julien.

1.895:-

(ord. 2.547:-)

 

Vinum Riesling/Zinfandel 6-pack

Dessa vinglas förhöjer upplevelsen av Riesling och Zinfandel genom att balansera syran och lyfta fram vinernas fruktighet. 


Passar även för: Alsace Grand Cru, Bardolino, Beaujolais Nouveau, Blauer Portugieser, Côtes de Provence, Côtes du Rhône rosé, Dolcetto, Grüner Veltliner, Jurançon Sec, Lagrein, Loire (vitt), Marsannay rosé, Montepulciano, Mosel-Saar-Ruwer, Müller-Thurgau, Pouilly Fumé, Primitivo, Riesling, Rosé, Sancerre, Sangiovese, Sauvignon Blanc (oekad), Scheurebe, Schilcher, Teroldego, Traminer, Vernaccia och Welschriesling.

1.895:-  (ord. 2.547:-)

Veritas Cabernet/Merlot 8för6

Riedels vinglas för Cabernet/Merlot har en stor, hög kupa med förhållandevis vid öppning. Kupans form förhöjer upplevelsen av vinet genom att mildra strävheten och dämpa den mest aggressiva syran. Det gör att fruktsötman träder fram och vinet får en rundare och fylligare smak. 

2.697:-

(ord. 3.596:-)

 

För fler erbjudanden så håll koll på våran Instagram