Nyheter i butiken


Veloce

Riedels serie Veloce har fått sitt namn från italienskans ord för snabb. De vackra vinglasen utmärker sig med en kupa i tunn kristall och en smal, hög stam. Den eleganta känslan förstärks av att kuporna har en diamantformad design. Precis som Riedels andra glasserier är Veloce-glasen druvspecifika. På foten av varje glas finns en märkning som säger vilken druva kupan passar till.

I glasserien ingår, förutom flertalet druvspecifika vinglas, även ett vattenglas i tunn kristall. Glasen är maskintillverkade och går att diska i maskin. 

Stemless Wings

Riedel Stemless Wings är en vidareutveckling av serien Winewings.

Glasen har samma sensationella design, med en bred botten följt av en vingformad kurva. Skillnaden är att vinglasen saknar stam och fot. Kuporna är också något mindre i storleken, för att du ska kunna greppa glasen på ett bekvämt sätt.


De generösa kuporna ger vinet en stor yta att röra sig på. Det gör att aromerna i vinet får chans att komma fram och att doften blir mer intensiv. Att vinglasen saknar stam och fot gör dem mindre ömtåliga än andra glas. De är perfekta att ta med när du är på språng, till exempel om du ska till lantstället, båten, husvagnen eller ha picknick i trädgården. Glasen står också mycket stabilt i diskmaskinen.

Nya dryckesprovningar

Pga pandemin och på myndigheternas inrådan har vi tills nu valt att pausa våra dryckesprovningar i butiken på Karlbergsvägen 20 i Stockholm.

I september kommer vi börja igen, men till att börja med bara 8 deltagare vid varje tillfälle. Du hittar de olika provningarna och datum under ”Våra provningar”.

Riedel fyller 265 år!

Riedels band till glastillverkning spänner över elva generationer sen 1756 och i år, 2021, fyller det österrikiska familjeföretaget 265 år!


Som en del av 265-årsfirandet har Riedel paketerat om några av sina mest populära produkter i festliga valuepacks till riktigt bra priser.


Spana på våra erbjudanden för mer information.


Provningar pausade

Så länge som myndigheterna p g a Corona-viruset avråder från sammankomster som inte är nödvändiga, har vi valt att pausa våra dryckesprovningar i butiken på Karlbergsvägen 20 i Stockholm.

Så snart våra provningar är igång igen lägger vi upp information om dem på vår webbsida.


Nytt märke hos oss - Sydonios

Sydonios är ett ungt franskt varumärke som tillverkar munblåsta glas i blyfri kristall. Tillsammans med 100 vinexperter har de tagit fram glasvariationer som de tycker bäst framhäver vinet. Utmärkande för glasen är att de är både vackra och fjäderlätta.  

Nytt märke hos oss - Zieher

Även om vi är ambassadörer för Riedel hittar du självklart också andra märken hos oss. Nu har vi till exempel fått in de populära Vision-glasen från tyska Zieher. Här bjuds du på hantverk av högsta kvalitet. Glasen som är handblåsta i blyfri kristall tillverkas i ett av världens främsta glasbruk. Förutom en spännande design, som förstärker vinets färg och därmed det visuella intrycket, garanterar glasen i Vision-serien maximal arom och vinupplevelse. 

High Performance Champagne Guld

Champagneglas med extra hög stam som gör glaset hela 32,5 cm högt. Stammen har guldkristall i sig som applicerats för hand, och kupan har den optiska effekten som övriga glas i Performance-serien. Formen på kupan framhäver fruktigheten i vinet, samtidigt som det balanserar den syra. Ett exklusivt glas som är optimalt för krispig och torr champagne.

Riedel MAX

Vinglas som siktar mot skyarna! Riedel Max utformning har tänjt på gränserna för vad som kan åstadkommas tekniskt i glastillverkning. De höga stammarna var en riktig utmaning, och därav kommer namnet som står för maximum.

Designen är inspirerad av de graciösa rosorna som växer intill Riedels fabriker i Kufstein, Österrike. Precis som rosor är glasen i serien Max eleganta med sin höjd, och kronan på verket är dess druvspecifika kupor. Glasen är tillverkade i kristall och passar den som är ute efter en riktigt lyxig känsla.

Dryckesprovningar i butiken

Nu är vi igång med de populära dryckesprovningarna i butiken på Karlbergsvägen 20 i Stockholm.


För att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla ett bra avstånd till varandra kommer vi endast ha 8 personer per provning. Vänta därför inte för länge med att boka in dig på den eller de provningar du vill delta i. Du hittar alla våra provningar och datum här.

Riedel Winewings

År 2018 bad en av Georg Riedels kunder att han skulle skapa ”det ultimata glaset” för Cabernet Sauvignon. Efter 12 månaders provsmakning och förändringar i form, storlek och fältdiameter utvecklade Georg inte bara ett enda glas för Cabernet, utan sju olika former i samma serie för att passa de mest populära druvsorterna. Riedel Winewings var född.

 

Med sin platta botten påminner glaset om en flygplansvinge, komplett med virveldämparna längst ut på vingen, s k winglets! Även om det inte är den mest visuellt vackra kollektionen, är Riedel Winewings "brutalt funktionellt och tar vinets aromer och smaker på flykt", säger Georg. För första gången betonar ett Riedel-glas främst vinets mineralitet, medan alla andra samlingar tenderar att lyfta fram frukt. Samlingen är idealisk för den ultimata vinnörden som föredrar viner med djup och komplexitet.Ny serie cocktailglas från Riedel

En av höstens nyheter från Riedel är de speciellt framtagna Riedel-glasen för ”drinkspecifika barglas”, som de uttrycker det. Riedel ligger alltid i framkant när det gäller innovativa glasserier och den här kollektionen är framtagen i samarbete med spritspecialisten Zane Harris. Denna nya kollektion fyller behovet av cocktailglas i hemmabaren med sex glas perfekta för tusentals cocktails.